پسوریازیس، یک نوع بیماری پوستی است، که باعث قرمزی و سوزش پوست میشود. این بیماری هنگامی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن سیگنال های نادرست را به سلولهای پوستی منتقل میکند، سپس باعث میشود که سلولهای پوست به سرعت زیاد شوند.
سلول های پوستی به سرعت تکثیر شده و منجر به ایجاد تکه های ضخیم و قرمز پوست و پوسته پوسته مانند پلاک میشوند.
پسوریازیس، می تواند بر روی هر سطح بدن حتی پوست سر نیز تأثیر بگذارد.
علت دقیق این بیماری مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که نتیجه یک اختلال در سیستم ایمنی بدن است. این اختلال ممکن است، باعث شود سلولهای پوست به سرعت رشد غیر طبیعی داشته باشند.
یک موقعیت ژنتیکی ممکن است، مسئول این امر باشد. عامل دیگری که میتواند باعث ایجاد پسوریازیس شود استرس است.
این بیماری در افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف شدیدتر است.
علائم بیماری پسوریازیس عبارتند از:
فهرست سرفصل ها
- صورتی یا قرمز شدن رنگ پوست، خشک و پوسته پوسته شدن
- سایر علائم شامل درد مفاصل یا تاندون، درد، شوره زیاد سر و تغییر ناخن ها( مانند قهوه ای یا زرد شدن رنگ شدن ناخن ها یا دندانه دندانه شدن آنها)
- پسوریازیس می تواند بر روی هر قسمت پوستی، تاثیر بگذارد اما اغلب بر روی زانو، آرنج ، کف دست و پوست فرق سر رخ میدهد.
چه عواملی سبب ایجاد پسوریازیس می شوند؟
نور بیش از حد خورشید ( آفتاب سوختگی)، پوست خشک، عفونت های ویروسی یا باکتریایی، سیگار کشیدن، آسیب پوست و و استفاده از داروهای خاص نظیر لیتیوم ، بتابلوکرها و داروهای ضد مالاریا.
داروهای خانگی برای پسوریازیس عبارتند از:
۱. سرکه سیب
سرکه سیب، به PH طبیعی پوست کمک میکند تا خارش های مرتبط با پسوریازیس را از بین ببرد. همچنین به مهار میکروبها برای جلوگیری از خطر ابتلا به عفونت نیز کمک می کند
برای استفاده از این دارو، سرکه سیب و را با استفاده از مقادیر مساوی آب رقیق کرده و آن را به پوست آسیب دیده اعمال کنید، اما مطمئن شوید که به پوست ترک خورده یا مناطق دارای خونریزی نمیزنید.
۲. روغن نارگیل
روغن نارگیل، یکی از بهترین داروهای خانگی برای پسوریازیس پوست است، که نتایج قابل توجهی را به ارمغان می آورد. این روغن باعث می شود که علائم، از پوست رفع شده و مواد مغذی روغن در پوست می ماند، و از خشک شدن یا ورقه ورقه شدن دوباره آن جلوگیری می کند.
روغن نارگیل را گرم کرده و آن را روی پوست آسیب دیده اعمال کنید و به آرامی ماساژ دهید، و بگذارید یک شب روی پوست بماند. برای نتایج سریعتر قبل از اعمال آن چند قطره روغن حامل، مانند روغن اسطوخودوس، روغن درخت چای و یا روغن نعناع را به روغن نارگیل اضافه کنید. این درمان را دو بار در هفته تکرار کنید.
۳. زردچوبه
زردچوبه، یک عنصر مفید برای مقابله با اختلالات پوستی متعدد از جمله پسوریازیس است.
زردچوبه دارای ترکیبی به نام کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی می باشد.
یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه را با یک لیوان شیربادام مخلوط کرده، سپس کمی عسل به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. این دارو را به مدت چند هفته روزی یک بار مصرف کنید.
۴. ماست
ماست، به علت خواص مرطوب کنندگی آن باعث کاهش خارش پوست میشود. همچنین سلول های پوست خشک شده و مرده را لایه برداری میکند.
ماست را روی پوست سر یا پوست آسیب دیده بمالید و بگذارید به مدت نیم ساعت بماند. سپس آن را با شامپوی ملایم شستشو دهید. این درمان را یک بار در هفته تکرار کنید.
۵. سیر
سیر، دارای خواص ضد التهابی قوی است، که شرایط را به طرز باورنکردنی کاهش می دهد.
مقدار بالای آنتی اکسیدان های موجود در سیر، باعث بهبودی و کاهش ناراحتی میشود. سیر باعث مهار فعالیت آنزیمی به نام لیپوکسیناژ که باعث التهاب پوست است، میشود.
ویژگی های ضد میکروبی سیر، باعث کاهش احتمال ابتلا به عفونت می شود.
برای استفاده از این درمان روغن سیر را با ژل آلوئه ورا مخلوط کرده، سپس مخلوط را به تکه های خشک روی پوست آسیب دیده، اعمال کنید و اجازه دهید ۱۲ الی ۱۵ دقیقه روی پوست بماند. سپس آن را با آب بشویید.
۶. روغن زیتون
روغن زیتون، به دلیل خواص مرطوب کنندگی آن خشکی پوست را کاهش میدهد. همچنین ممکن است به طور موثری قرمزی و پوسته پوسته شدن را نیز کاهش دهد. علاوه بر این روغن زیتون شامل پلی فنولها است که به درمان پسوریازیس کمک می کنند
روغن زیتون را گرم کرده و مقدار زیادی از آن را روی پوست آسیب دیده اعمال کنید.
این درمان را چند بار در روز تکرار کنید.
۷. اجتناب از قند و شکر
اجتناب کردن از قند و شکر، می تواند به شدت در کاهش زخم های ناشی از بیماری پسوریازیس کمک کند. شکر میتواند باعث آسیب به پوست شود و با تحریک پوست، التهاب را افزایش دهد.
۸. روغن درخت چای
مزیت اصلی روغن درخت چای، جلوگیری از عفونت به علت اثر ضد میکروبی قوی آن میباشد. روغن درخت چای، همچنین باعث کاهش پوسته پوسته شدن، شده و پوست را صاف و نرم میکند. هنگام استفاده از این عنصر باید مراقبت های ویژه ای وجود داشته باشد. زیرا در صورت مصرف می تواند سمی باشد.
تهیه و انتشار : جابری / باعلم