ابتلا به فشار خون بالا یک وضعیت جدی است که می تواند منجر به مشکلاتی مانند حمله قلبی ، سکته مغزی، نارسایی کلیه و … شود . با این حال شما می تواند با کمی تغییر در سبک زندگی ، تا حدودی از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری کنید . بدون استثنا ، تمام کسانی که در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند ، باید از یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی منظم پیروی کنند .
روش های خانگی و ساده برای جلوگیری از ابتلا به فشارخون بالا
فهرست سرفصل ها
برای پیشگیری از پرفشاری خون ، مصرف سدیم را محدود کنید
کاهش مصرف سدیم بسیار مهم است زیرا سدیم فشارخون را بالا می برد و باعث می شود بدن مایعات اضافی خود را دفع نکند . این امر باعث وارد شدن فشار زیادی به قلب می شود و رگ های خونی را تحت فشار قرار می دهد .سازمان های مختلف پزشکی توصیه می کنند روزانه حداکثر 2300 میلی گرم سدیم می توان مصرف کرد اما برای اکثر بزرگسالان ، میزان 1500 میلی گرم در روز کافی است. متاسفانه در حال حاضر متوسط میزان مصرف سدیم در بزرگسالان بیش از 3400 گرم است که این میزان بسیار بیشتر از حد مجاز است . منبع دریافت سدیم ، فقط نمک خوراکی موجود در غذاها نیست و بسیاری از خوراکی های که روزانه مصرف می کنیم ، حاوی سدیم است.
برای پیشگیری از فشارخون بالا ، مصرف پتاسیم را افزایش دهید
خوردن غذاهای حاوی پتاسیم برای بدن بسیار مهم است . زیرا پتاسیم سطح سدیم بدن را کاهش می دهد . برخی از منابع خوب سدیم عبارتنداز : موز ، زردآلو خشک ، انار ، چقندر ، بلوط ، شیر بدون چرب ، نارگیل ، قارچ ، آووکادو
از یک رژیم غذایی کم نمک مانند رژیم “دش” پیروی کنید
رژیم غذایی دش یکی از مناسب ترین نوع رژیم غذایی برای کاهش فشار خون بالا و حفظ سلامت قلب و عروق است . “رژیم غذایی دش ” برپایه استفاده بیشتر از میوه ها و سبزیجات ، لبنیات کم چرب ، غلات کامل ، گوشت ماهی و مرغ و …و استفاده هرچه کمتر از نمک ، غذاهای فراوری شده ، کنسروها ، نوشیدنی های شیرین ، میان وعده های بسته بندی شده ، گوشت قرمز و …بنا شده است . این رژیم که برنامه غذایی عالی برای کسانی است که سابقه خانوادگی و ژنتیکی ابتلا به مشکلات قلبی عروقی و فشار خون دارند .
برنامه ورزشی مناسب داشته باشید
برای جلوگیری از مشکلات قلبی ، بسیار مهم است که فعالیت بدنی مناسبی داشته باشید . ورزش کنید و تا جایی که می توانید از خودرو و آسانسور و … استفاده نکنید .
از اضافه وزن جلوگیری کنید
مهمترین اقدامی که می تواند از ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی جلوگیری کند ، جلوگیری از چاقی است . هر چقدر وزن بدن بیشتر شود ، احتمال افزایش فشار خون نیز بیشتر خواهد شد . حتی کاهش چند کیلو از وزن اضافه می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش فشار خون داشته باشد . باید سعی کنید فعالیت بدنی مناسبی داشته باشید و کالری دریافتی و کالری مصرفی شما متناسب باشد .
گروه سلامت / baelm.net