11 دلیل اصلی عقب افتادن پریود و عادت ماهانه
فهرست سرفصل ها
زمانی که عادت ماهیانه دیر میشود و به تاخیر می افتد ، اولین فکری که به ذهن میرسد بارداری است . در صورتی که امادگی بارداری را نداشته باشید و رابطه پرخطری را پشت سر گذاشته باشید ، دیر شدن پریود میتواند بسیار استرس زا و گاهی ترسناک باشد . ولی تاخیر در عادت ماهیانه و دیر شدن زمان پریود میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد .
در این مطلب از سایت باعلم ، ۱۱ دلیل عقب افتادن پریود ذکر شده است .
۱ – تاخیر در پریود و عقب افتادن عادت ماهیانه به دلیل بارداری
اولیل و رایج ترین دلیل عقب افتادن عادت ماهانه ، بارداری است . این دقیقا همان چیزی است که شما فکر میکردید . حامله اید ! برخی از علائم اولیه بارداری دقیقا شبیه به علائم نزدیک بودن به پریود است . به همین دلیل تشخیص اینکه خستگی ، حالت تهوع ، تنفر از برخی از غذا ها ، حساسیت به بو ،درد زیر شکم ، حساس شدن سینه ها و … مربوط یه پریود است یا نشانه بارداری کمی مشکل است .
بهترین راه برای تشخص خانگی بارداری استفاده از تست بارداری خانگی است . این تست ها میزان هورمون بارداری موجود در ادرار شما را اندازه گیری کرده و حاملگی را تشخیص میدهند. در صورتی که قاعدگی منظمی دارید و در این ماه حداقل ۵ روز از زمان پریود شما گذشته است ، میتوانید از بی بی چک استفاده نمایید .
۲ – عقب افتادن عادت ماهیانه و پریود به دلیل استرس
فشار روحی و استرس علاوه بر چاقی ، افزایش فشار خون ، اختلالات خواب ، آکنه و جوش و … میتواند چرخه قاعدگی شما را نیز به هم بزند . زمانی که شما تحت فشار روحی و عاطفی هستید ، بدن شما هورمون ادرنالین و کورتیزول تولید میکند . در زمان های استرس و فشار روحی و یا نگرانی های فیزیکی ( مثلا در زمان زلزله و سیل و بلایای طبیعی ) مغز دستور کاهش فعالیت های غیر ضروری بدن را میدهد. در این زمان خون رسانی به ریه ها و عضله ها افزایش یافته و در عوض فعالیت های جنسی متوقف میشود . همین تغییر میتواند منجر به عقب افتادن پریود شود .
۳ – عقب افتادن قاعدگی به دلیل بیماری
بیماری های سخت مثل آنفولانزا میتواند باعث تاخیر در پریود شود .
همچنین در این باره پیشنهاد میشود بخوانید :
هر آنچه که باید درباره آنفولانزا بدانید
۴ – تاخیر در پریود به دلیل تغییر وزن
کاهش شدید و یا افزایش شدید وزن میتواند باعث اختلال در عادت ماهیانه شما شود . در صورت کاهش ناگهان و شدید وزن ، بدن شما استروژن لازم برای تخمک گذاری را آزاد نخواهد کرد و این تغییر باعث عقب افتادن پریود میشود . همچنین با افزایش یکباره و شدید وزن ، بدن استروژن زیادی تولید میکند که همین تولید زیاد هورمون میتواند پریود شما را تا ماهها قطع کند. برای رفع این مشکل شما باید وزن خود را به حالت متعادل برسانید و از کاهش و افزایش شدید وزن و رژیم های سخت اجتناب کنید .
۵ – تاخیر در عادت ماهانه به دلیل ورزش سنگین
ورزش کردن برای سلامت بدن بسیار مفید است .ولی در صورتی که به یکباره شروع به انجام ورزش سنگین کنید ( مثلا برای کاهش وزن ) تولید هورمون استروژن در بدن شما دچار اختلال شده و چرخه تخمک گذاری و قاعدگی با تاخیر روبرو خواهد شد. در صورتی که شروع به انجام ورزش های سنگین به صورت حرفه ای و بلند مدت کرده باشید در معرض آمنوره یا از دست دادن عادت ماهانه برای سه ماه یا بیشتر ، قرار دارید .
۶ – عقب افتادن پریود به دلیل تغییر برنامه زندگی
تاخیر در ساعت های کاری ( مثلا کار شبانه بجای کار در روز ) شروع مسافرت و تغییر محل زندگی میتواند سیکل قاعدگی را دچار تغییر و تاخیر کند .
۷ – تاخیر در سیکل قاعدگی به دلیل شیردهی
در صورتی که تازه زایمان کرده اید و در دوران شیردهی هستید به دلیل وجود هورمون پرولاکتین در بدن ، تخمک گذاری انجام نمیشود و به همین دلیل پریود نخواهید شد . دوره قاعدگی شما باید شش تا هشت هفته بعد از زایمان شروع شود . در صورتی که این دوره بعد از ۳ ماه آغاز نشد ، به پزشک اطلاع دهید
۸ – تاخیر در پریود به دلیل استفاده اورژانسی از قرص ضدبارداری
در صورتی که رابطه پرخطری داشته اید و مجبور به استفاده اورژانسی از قرص پیشگیری از بارداری شده اید ، این کار میتواند قاعدگی شما را به تاخیر بیاندازد . همچنین در صورتی که به صورت مرتب از قرص های پیشگیری از بارداری استفاده میکردید و در این ماه به امید بارداری ، این قرص ها را کنار گذاشته اید ، باز هم احتمال عقب افتادن سیکل قاعدگی وجود دارد .
۹ – عقب افتادن قاعدگی به دلیل عدم تعادل هورمونی
سندروم تخمدان پلی کیستیک باعث از تعادل خارج شدن هورمون های جنسی زنانه میشود . همچنین با ایجاد کیست هایی در تخمدان ، میتواند باعث عدم تخمک گذاری شده و سیکل قاعدگی را نامنظم کند . سندروم تخمدان پلی کیستیک علاوه بر ایجاد قاعدگی های نامنظم و از دست رفتن پریود ، میتواند باعث پرمویی ، نازایی ، جوش و آکنه شود .
۱۰ – تاخیر در قاعدگی و پریود به دلیل مشکلات تیروئید
زمانی که غده تیروئید به درستی عمل نکند ، متابولیسم و سوخت و ساز بدن دچار مشکل شده و باعث ایجاد تغییراتی در چرخه سیکل قاعدگی میشود . در صورتی که دچار پرکاری تیروئید باشید ، احتمال دارد دوره قاعدگی شما بسیار کوتاه بوده و یا در یکماه دوبار پریود شوید . و در صورتی که دچار کم کاری تیروئید باشید به احتمال زیاد دچار تاخیر در سیکل قاعدگی خواهید شد .
۱۱ – تاخیر در پریود به دلیل پری منوپوز یا نزدیک شدن به یائسگی
زمانی که به دوران یائسگی نزدیک میشوید اختلالات قاعدگی دور از ذهن نیست . میانگین سن یائسگی در زنان ۵۱ سال است . در صورتی که اخیرا دچار عرق و گرگرفتگی شبانه ، خشکی واژن ، تاخیر در قاعدگی و تغییرات شدید خلق و خو شده اید ، احتمال در حال ورود به دوران یائسگی هستید .
تهیه و ترجمه اختصاصی از مجله اینترنتی باعلم دات نت