هموروئید یا بواسیر یک بیماری شایع است که خیلی ها با مشکلات آن درگیرند.
هموروئید و بواسیر به شرایطی اطلاق میشود که در اثر عوامل مختلف به ویژه یبوست شدید و طولانی و حتی اسهال طولانی رگهای خونی مقعد متورم شده و در داخل و یا خارج مقعد به صورت یک زائده ایجاد میشود که گاهی با خونریزی و درد و سوزش شدید همراه است.
علاوه بر یبوست، با افزایش سن، حاملگی و فشار زایمان طبیعی، رژیم غذایی کم فیبر و ویژگیهای وراثتی و عدم ورزش و تحرک در ایجاد و تشدید هموروئید نقش دارند. علاوه بر اینکه داروها و پمادهای مختلف برای درمان و کاهش اثرات این بیماری شایع وجود دارد.
درمانهای خانگی و طبیعی همیشه بهترین گزینه هستند و به خصوص اینکه اگر شما در خانواده ای هستید که همگی مشکلات هموروئید دارند احتمال ابتلای شما نیز زیاد است و بهترین راه پیشگیری با درمانهای خانگی است تا هرگز با این بیماری آزاردهنده مواجه نشوید.
آب تربچه برای درمان خانگی هموروئید
یک چهارم فنجان آب تربچه را در روز دوبار بنوشید. صبحها و شبها، به مرور میزان آن را به نصف لیوان برسانید.
درمان خانگی هموروئید با لیمو تازه
نصف یک لیمو ترش را داخل یک لیوان شیر گرم بچکانید و اگر طعم آن اذیتتان می کند کمی عسل هم بریزید. روزی سه تا چهار بار این ترکیب را بخورید. لیمو دیواره رگهای خونی را تقویت می کند. اگر شیر نمیتوانید بخورید نصف لیمو ترش را با دمنوش زنجبیل و نعنا و عسل ترکیب کنید و روزی یک بار آن را بنوشید همه این ترکیبات برای هموروئید عالی هستند.
درمان خانگی هموروئید با علف تازه کدو قلیایی یا کدو تلخ
آب برگهای کدو قلیایی را بگیرید و سه قاشق چایخوری از آن را صبحها ناشتا با یک لیوان شیر مخلوط کنید و با شکم خالی بنوشید یک ماه این کار را بکنید تا نشانههای بواسیر کاملا از بین برود.
درمان خانگی هموروئید با آلوئه ورا
خاصیت ضد التهاب آلوئه ورا آن را یک داروی مفید برای بواسیر کردهاست. از ژل داخل برگهای آلوئه ورا برای از بین بردن التهاب و سوزش مقعد استفاده کنید. برگ آلوئه ورا را در یخچال خنک نگه دارید و ژل آن را به مقعد بزنید.
درمان بواسیر با انجیر خشک
انجیرها را بشویید و شبها در آب بگذارید. صبح با شکم خالی آب انجیر خشک را بنوشید.
استفاده از رژیم غذایی حاوی فیبر باعث درمان هموروئید می شود.
حبوبات
خوردن همه نوع حبوبات به علت فیبر زیاد آنها برای از بین بردن هموروئید بسیار مفید است حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید.
درمان خانگی بواسیر با سرکه سیب
یک قاشق چایخوری سرکه سیب طبیعی را در یک فنجان آب مخلوط کنید و روزی دوبار بنوشید. اگر تحمل سوزش اولیه سرکه سیب دارید با پنبه سرکه سیب طبیعی را به مقعد بمالید. در آغاز ممکن است سوزش داشته باشد اما خیلی زود خوب می شود.
درمان خانگی هموروئید با سیاه دانه
یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را روی حرارت تفت دهید و با همین میزان سیاه دانه تفت داده نشده ترکیب کنید و پودر کنید. روزانه نصف قاشق چایخوری از آن ترکیب را با آب بخورید.
زیره در درمان بواسیر
یک چهارم قاشق چایخوری پودر زیره را با نوک انگشت نمک (خیلی کم) مخلوط کنید و با آب ولرم روزی یک بار بخورید.
روغن بادام
روغن بادام خشکی و پارگی ناشی از یبوست و بواسیر را بهبود میبخشد. برای چرب کردن مقعد کمی روغن بادام روی پنبه بزنید. می توانید این کار را هر چند بار در روز که احساس نیاز کردید انجام دهید.
روغن زیتون و درمان بواسیر
روغن زیتون هم به علت خواص آنتی اکسیدانیاش برای هموروئید بسیار مفید است. همچنین روغن زیتون کمک می کند رگهای خونی راحتتر حالت ارتجاعی داشته باشند و کمتر مانع از خونریزی هموروئید می شود روزانه مقعد را با پنبه و روغن زیتون چرب کنید.
آب گرم
روزی دو بار ناحیه مقعد را در آب گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید. این کار باعث کاهش درد و التهاب هموروئید میشود.
کیسه یخ
برای از بین بردن التهاب و ورم ناحیه مقعد از کیسه یخ استفاده کنید. این کار درد را هم زود آرام میکند این کار را روزی ۲ تا ۳ با ر انجام دهید تا درد را آرام کنید. به ویژه که یخ باعث جمع شدن رگها میشود و کمتر رگهای خونی از مقعد بیرون می آیند.
چای کیسهای
چای کیسهای یک درمان سریع ودر دسترس است کافی است چای کیسهای را به مدت ۳ دقیقه در آب گرم بگذارید. بهتر است خودتان چای کیسهای درست کنید تا از کیفیت و خواص چایی واقعی برخوردار باشد همین کار را با چای سبز هم میتوانید انجام دهید. بعد از اینکه چای کیسهای کاملا خیس خورد. آب اضافی آن را بگیرید . از آنجا که چایی ایجاد لکه روی لباس میکند آن را روی نوار بهداشتی بگذارید و استفاده کنید مطمئن شوید که چای کیسهای را مقعد تماس دارد. به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بماند این کار را چند بار در روز انجام دهید و هر بار از چای کیسهای تازه استفاده کنید.
ورزش
ورزش و تحرک روزانه تاثیر زیادی در بهبود یبوست که عامل اصلی هموروئید است میشود حتما روزی ۲۰ دقیقه حرکات ورزشی انجام دهید تا مشکلات گوارشی خود به خود بهبود یابد.
در کنار درمانهای خانگی، کرمهای آنتی هموروئید را از داروخانه تهیه کنید و به محض مشاهده علائم بواسیر و هموروئید از آنها استفاده کنید. نگذارید این بیماری طولانی شود چون در این صورت مجبور به عملهای جراحی سخت و حتی بیماریهایی مثل سرطان مقعد و روده میگردد.
منبع:zanjefil.com
هموروئید یا “بواسیر” یک بیماری دردناک ناشی از ورم رگهای انتهای مقعد است. زمانیکه صحبت از این بیماری میشود انگشت اتهام به سوی مواد غذایی نامناسب، بی تحرکی و نشستن های طولانی مدت می رود. دلیل بواسیر هر چه که باشد مصرف مواد غذایی مناسب مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل که باعث دفع راحت می شود و همچنین مصرف مواد غذایی مناسب برای تقویت رگها میتواند در کاهش درد و تسکین این بیماری موثر باشد. در این مطلب به مواد غذایی مناسب برای کاهش علائم بواسیر می پردازیم. لطفا با ما همراه باشید.
دلایل ابتلا به بواسیر
این بیماری در بیشتر مواقع به دلیل مصرف مواد غذایی نامناسب و همچنین فشار زیاد و مکرر وارد شده به رگهای انتهای مقعد در هنگام دفع بروز می کند. در واقع مصرف مواد غذایی نامناسب که منجر به یبوست می شود و یبوست نیز فشار مضاعفی به این رگها وارد می کند. به عقیده ی برخی از متخصصان داشتن برنامه ی غذایی سرشار از مواد غذایی فراوری شده و فقیر از فیبر به تشدید بواسیر کمک می کند. به عقیده ی این متخصصان مشکل بواسیر در کشورهای کمتر توسعه یافته مانند آفریقا که تغذیه ای سرشار از فیبرهای غذایی دارند به ندرت دیده می شود.
اگر به هر دلیلی نمی توانید روزانه هفت واحد میوه و سبزیجات و غلات کامل مصرف کنید تا روزانه 25 تا 35 گرم فیبر دریافت کنید می توانید از ملین های گیاهی مانند اسفرزه استفاده کنید. توصیه می کنیم که روزانه بین 1 تا 3 قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل کرده و میل کنید
متاسفانه مدل توالت های مدرن امروزی نیز باعث افزایش فشار مکرر و تشدید مشکل می شود. برخی از افراد عادت دارند مدت زمان طولانی روی توالت فرنگی نشسته حتی چیزی مطالعه کنند که همین کار باعث افزایش فشار غیرضروری در رگهای مقعد می شود. از دیگر عوامل ابتلا به بواسیر می توان به کهولت سن، عوامل وراثتی، استفاده ی زیاد از ملین ها و غیره اشاره کرد. برای خانمها، بارداری نیز معمولا یکی از عوامل ایجاد کننده ی بواسیر می شود؛ به خاطر اینکه جنین به عروق بواسیری یا هموروئیدال فشار وارد می کند.
چه باید کرد؟
داشتن تغذیه ی مناسب و سرشار از فیبر و همچنین پرهیز از مصرف مواد غذایی نفاخ و یبوست آور و نوشیدن مایعات جزو روشهای طبیعی و کارساز برای کاهش علائم بیماری بواسیر است.
بواسیر: میوه های کوچک را دریابید
توت ها سرشار از فیبر و ترکیبات مغذی دیگر هستند که می توانند به کاهش علائم هموروئید یا همان بواسیر کمک کنند. هر چه رنگ توت تیره تر باشد، شیرین تر بوده و میزان آنتی اکسیدان های آن(فلاوونوئیدها) بیشتر است. این ترکیبات مفید همچنین در مرکبات و پیاز نیز وجود دارند که به تسکین التهاب و تقویت جداره ی رگهای خونی کمک زیادی می کنند.
فلاونوئیدها همچنین باعث کاهش درد، خونریزی و همچنین خارش موضعی شده و خطر عود بیماری را کاهش می دهد. توت ها و میوه های ریز، سرشار از فیبرهای غذایی هستند که به جلوگیری از ابتلا به یبوست کمک زیادی می کنند. برای بهره مندی از خواص ویژه ی این میوه ها لازم است که هر روز سه چهارم فنجان شاه توت، تمشک، بلوبری، توت فرنگی، گیلاس و میوه های ریز دیگر مصرف شود.
بواسیر: آب بنوشید
اگر از این مشکل رنج می برید و یا نمی خواهید به آن مبتلا شوید بهتر است آب بیشتری بنوشید. چون بدون نوشیدن آب کافی فیبرهای مصرف شده کمکی به رفع یبوست و دفع راحت نخواهند کرد. آب همچنین استفاده ی دیگری نیز دارد. ترکیب آب و نمک اپسوم باعث تسکین بواسیر می شود. این ماده باعث خارج شدن آب از خون شده و التهاب رگهای مقعد را کاهش می دهد. توصیه می کنیم روزانه بین 8 تا 9 لیوان آب میل کنید. نشستن در آب حاوی اپسوم نیز برای کاهش علائم بواسیر مفید خواهد بود. بهتر است با پزشک تان مشورت کنید تا توصیه های بیشتری در این خصوص ارائه دهد.
بواسیر: مواد غذای حاوی ویتامین K را دریابید
ویتامین K برای انعقاد خون لازم و ضروری است. مواد غذایی حاوی این ویتامین در صورت بواسیر خونی مفید است. از بین این مواد غذایی می توان به سبزیجات دارای برگ سبز، اسفناج، کلم پیچ، کاهو، مارچوبه و غیره اشاره کرد. توصیه می کنیم خانمها روزانه 90 میکروگرم و آقایان روزانه 120 میکروگرم از این ویتامین را مصرف کنند که به راحتی با مصرف اسفناج، برگ شلغم یا بروکلی و مواد غذایی اشاره شده تامین می شود. توجه داشته باشید که چای سبز نیز یکی از دیگر از منابع ویتامین K است.
بواسیر و مکمل های غذایی
ویتامین C : این ویتامین باعث کاهش التهاب شده و به احیای بافتهای همبند مجاور واریس هموروئید و تقویت عروق کمک می کند. میتوانید با دوز 1000 میلی گرم شروع کنید و به تدریج این میزان را افزایش دهید و سپس دوباره به مرور این میزان را کم کنید. این شیوه باعث می شود که ابتدا دفع راحت تر صورت گیرد و از اسهال نیز پیشگیری شود. البته توصیه می کنیم که در خصوص دوز و نحوه ی مصرف مکمل ویتامین C با پزشک تان مشورت کنید.
منیزیم: منیزیم باعث حفظ آب داخل مدفوع شده و آن را نرم می کند. در واقع این ماده ی معدنی خاصیت ملینی دارد. میزان مصرف این مکمل باید روزانه بین 300 تا 600 میلی گرم باشد.
بواسیر: پسلیوم یا اسفرزه، ملینی گیاهی
اگر به هر دلیلی نمی توانید روزانه هفت واحد میوه و سبزیجات و غلات کامل مصرف کنید تا روزانه 25 تا 35 گرم فیبر دریافت کنید می توانید از ملین های گیاهی مانند اسفرزه استفاده کنید. توصیه می کنیم که روزانه بین 1 تا 3 قاشق غذاخوری اسفرزه را در آب حل کرده و میل کنید.
منبع:tebyan.net
درمان بیماری هموروئید(بواسیر) در طب اسلامی و سنتی
هموروئید به دو نوع کلی نر و ماده تقسیم می شود که در بعضی موارد ممکن است هر دو نوع با هم اتفاق افتاده و ایجاد شود. بواسیر به چهار درجه خفیف تا خیلی شدید تقسیم می شود. بهترین راه برای در امان ماندن از این بیماری، پیشگیری است که در روایات اسلامی راه های پیشگیری و علل ایجاد این بیماری، بصورت دقیق و کامل بیان شده است که می توانید برای اطلاع از آنها به روایات مربوطه مراجعه نمایید. در خصوص درمان هم باید گفت که در طب جدید، پزشکان بیشتر این بیماری را از طریق جراحی درمان می کنند که متاسفانه بدلیل عوارض جراحی و برگشت پذیر بودن این بیماری، راه حل مناسبی نمی باشد. اما در طب اسلامی و سنتی راه هایی برای درمان و بهبودی این بیماری سفارش شده که اگر دقیق و درست عمل شوند، در مدت دو یا سه هفته این بیماری بهبود پیدا کرده و اگر این درمان ها ادامه یابد باعث بهبودی کامل خواهد گردید.
برخی عواملی که باعث تشدید بیماری هموروئید می شوند:
1. اسهال در فرد مبتلا مهمترین دلیل تشدید این بیماری می باشد.
2. یبوست هم باعث تشدید این بیماری می شود زیرا مدفوع نباید خشک و سفت باشد و با سختی و زور زدن دفع شود؛ بلکه مدفوع باید نرم باشد و به راحتی دفع شود. استفاده از داروی ملین استاد تبریزیان هم برای راحت دفع کردن مدفوع مفید است.
3. جلو گیری از ایجاد سودا در خون که به همین دلیل نباید غذاهای سودا زا بخورد. چون اگر سودای خون زیاد شود این بیماری هم تشدید می شود و حتی باعث خونریزی می گردد.
راه های درمان این بیماری:
1.در بواسیر پفکی هر روز انگور هسته دار را با هسته اش باید بخورد؛ طوری که موقع خوردن هسته اش را بجود و خورد کند.
2.همراه ناهار حداقل به اندازه یک مشت سبزی تره بخورد و همراه شام هم حداقل یک مشت سبزی خرفه میل نماید.
3. هرشب حداقل یک قاشق گیاه زنیان را با همان اندازه مغز گردو بخورد یا بجای خود زنیان یک استکان عرق زنیان را با چندتا گردو میل نماید.
4. اگر از محل بواسیر دچار خون ریزی است؛ برای بند آمدن خون ریزی، هر روز یک قاشق سماغ تازه صبح و یک قاشق هم شب بخورد. بعد از چند روز خون ریزی قطع می شود.
5. قبل از رفتن به دستشویی بزرگ(مدفوع) باید مقعد را با روغن خیار چرب کند و اگه روغن خیار نبود با روغن زیتون و اگر نبود با بقیه روغن ها که به آنها حساسیت ندارد مانند روغن کوهان شتر و… و بعد از دستشویی بزرگ(مدفوع) بلافاصله حمام نرود و حداقل چند ساعت صبر کند و بعد از سر جا رفتن زواید بواسیر و عادی شدن آن، حمام رفتن مانعی ندارد. و بعد از حمام هم مقعد را با همان روغن ها چرب نماید.
6. اگر درد دارد می تواند شیاف هموروئید که در داروخانه ها موجود است را نرم و له کند و مثل کرم و پماد به محل درد و مقعد مالیده و آغشته نماید. همچنین مالیدن روغن بنفشه به مقعد نیز در مواردی باعث کم شدن یا از بین رفتن درد و التهاب می شود. همچنین مقعد را در معرض آب گرم قرار دادن، باعث کم شدن درد آن می شود. استاد ضیایی هم قرار دادن تفاله چای بصورت پماد روی مقعد را در کاهش درد آن موثر و مفید می داند.
7. استاد تبریزیان خوردن قرص خون(که از محصولات طبی خود ایشان است) را مفید می داند و همچنین مالیدن پودر سعد کوفی به مدت یک دقیقه به مقعد و سپس شست و شوی آن را هم راه دیگر درمان معرفی می نماید.
8. طهارت و شستن مقعد با آب سرد بعد از دفع مدفوع هم باعث جلوگیری از تشدید این بیماری می شود.
9. استاد خیر اندیش هم حجامت و زالو انداختن برای خارج کردن خون سودا از محل بیماری را، راه حل درمان این بیماری معرفی می نماید.
10. همچنین نشستن در محلول جوشانده پوست انار باعث جمع شدن و داخل رفتن زائده های بواسیر می شود.
یقین داشته باشید که اگر بصورت کامل و درست راه های درمانی بالا را هر روز انجام دهید، بیماری هموروئید(بواسیر) شما بهبود پیدا کرده و با ادامه دادن این روش ها کاملا درمان خواهد شد. اما دقت کنید برخی از افراد به برخی از این روش ها حساسیت داشته و ممکن است برخی از این درمان ها مناسب آنها نباشد. لذا در صورتی که برخی از راه های درمانی باعث تشدید بیماری و زیاد شدن درد، سوزش، التهاب و… شد، از ادامه دادن و استفاده از آنها خودداری نموده و از بقیه روش ها استفاده نمایید.