قطره اشک مصنوعی به نسخه نیاز ندارد و برای رفع بسیاری از مشکلات چشم، کاربرد دارد. از این قطره‌ها، به‌عنوان اولین درمان خشکی چشم و رفع ناراحتی خفیف آن استفاده می‌شود. قطره اشک مصنوعی در برندها و با ترکیبات مختلف در دسترس است. اشک مصنوعی مزایا و کاربردهای متنوعی دارد. برای مثال، گزینه مناسبی برای ساکنان محیط‌های خشک است. اگر نیاز به استفاده مداوم از این قطره‌ها دارید، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا از عوارض اشک مصنوعی دور بمانید.

کاربرد اشک مصنوعی ؛ آیا استفاده زیاد از اشک مصنوعی ضرر دارد؟

 

نحوه عملکرد اشک مصنوعی

اشک مصنوعی، با افزودن عناصری مانند روان‌کننده‌ها مشابه اشک طبیعی چشم عمل می‌کند. این روند باعث غلیظ‌شدن و تثبیت لایه اشکی پیش‌قرنیه می‌شود. با اشک مصنوعی، زمان شکستن لایه اشکی طولانی‌تر می‌شود و اشک به‌درستی از سطح چشم محافظت می‌کند. با حفظ رطوبت و پیشگیری از تبخیر سریع اشک، خشکی چشم از بین می‌رود. اشک مصنوعی در واقع، مانند سدی دفاعی است که مانع از ورود محرک‌های مختلف به درون چشم هم می‌شود. برای مثال، با وجود محلول اشک در چشم‌ها، امکان ورود گردوغبار یا آلاینده‌ها به داخل چشم وجود نخواهد داشت.

کاربردهای اشک مصنوعی چیست؟

کاربردهای اشک مصنوعی شامل موارد زیر است:

  • استریل و ضدعفونی‌کننده چشم
  • نرم‌کردن سطح خارجی چشم
  • بهبود علائم خشکی چشم
  • جلوگیری از خشکی قرنیه
  • افزایش رطوبت چشم‌ها

در برخی از شرایط خاص، مثل ابتلا به خشکی چشم، پزشک تأکیدی ویژه در مصرف قطره چشم خواهد داشت. برای مشاوره با پزشک در زمینه استفاده از اشک مصنوعی، می‌توانید نوبت مشاوره با یکی از چشم پزشک‌های شهر محل سکونتتان را بگیرید و ویزیت شوید. مثلاً اگر ساکن شهر تهران هستید، می‌توانید از میان ۱۰۸ دکتر چشم تهران ، پزشک خود را انتخاب و ثبت کنید.

بهترین دکتر چشم تهران، خدمات درمانی همچون بررسی و تشخیص مشکلات چشم و درمان بیماری‌های چشم همچون نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را ارائه می‌دهد. متخصص چشم تهران، در درمان بیماری‌های چشم مانند آب‌ مروارید، آب سیاه، شب کوری، تنبلی چشم و رتینوپاتی دیابتی تخصص دارد.

مزایای اشک مصنوعی چیست؟

قطره‌های چشمی روان‌کننده، جایگزینی برای رطوبت طبیعی چشم هستند. در زمانی که چشم‌ها نتوانند رطوبت کافی تولید کنند، اشک مصنوعی خشکی آن‌ها را تسکین می‌دهد. از مزایای دیگر مصرف چنین قطره‌هایی باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • کاهش احساس درد و ناراحتی در زمان خراشیدگی سطح چشم
  • ممانعت از ورود عوامل محرک مانند آلودگی‌ها و غبار به داخل چشم
  • بهبود بینایی و کاهش التهاب و تورم چشم‌ها در حالت ابتلا به بیماری‌های مختلف

با مرطوب‌شدن چشم‌ها و کاهش خشکی سطح آن، امکان بهبود بینایی و دید هم بیشتر می‌شود.

چه کسانی نباید از اشک مصنوعی استفاده کنند؟

بعضی از افراد نسبت به محتویات به‌کاررفته در فرمولاسیون اشک مصنوعی حساسیت دارند. این افراد نباید از اشک مصنوعی استفاده کنند. حساسیت‌داشتن به اشک‌های مصنوعی بعد از مصرف مشخص می‌شود. اگر بعد از ریختن قطره در چشم، دچار قرمزی، سوزش یا آبریزش زیاد شُدید، یعنی به این محصولات حساسیت دارید. تورم پلک‌ها و احساس درد و ناراحتی در چشم‌ها هم از علائم دیگر حساسیت به اشک مصنوعی‌اند.

به‌جز این‌ها، افرادی با شرایط زیر هم نباید به‌سراغ استفاده از اشک‌های مصنوعی بروند:

  • کسانی که دچار عفونت چشم شده‌اند. این‌ افراد تنها در صورت تجویز پزشک، امکان استفاده از اشک مصنوعی دارند.
  • افرادی که در دوران شیردهی و بارداری به‌سر می‌برند هم نباید اشک‌های مصنوعی را استفاده کنند.
  • مبتلایان به بیماری‌های چشمی، به‌ویژه در موارد مزمن هم باید نظر پزشک را درباره مصرف جویا شوند.

کسانی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند هم نباید هر نوع اشک مصنوعی را در چشم‌ها بریزند. این افراد باید از محصولاتی ویژه و مخصوص استفاده کنند.

قطره اشک مصنوعی برای کودکان

قطره‌های چشمی می‌توانند ابزار فوق‌العاده‌ای برای درمان انواع مشکلات چشمی، از جمله عفونت‌ها، آلرژی‌ها و خشکی چشم کودکان باشند. دقت کنید که تمام قطره‌های چشمی برای کودکان بی‌خطر نیستند.

برخی از گزینه‌های بی‌خطر برای قطره چشم کودکان عبارتند از:

  • اشک مصنوعی
  • آنتی‌هیستامین‌ها
  • قطره‌های آتروپین با دوز پایین
  • قطره‌های چشمی گشادکننده

این قطره‌ها باید از سوی چشم‌پزشک تجویز شوند. با این فکر که اشک مصنوعی ماده خطرناکی ندارد، سرخودانه از آن استفاده نکنید. چشم کودکان حساس و در حال رشد است. پس باید برای ریختن هرگونه قطره‌ای در آن، با پزشک صحبت کنید.

دکتر چشم پزشک در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌های چشم و سیستم بینایی تخصص دارد. معاینه منظم چشم توسط متخصص چشم پزشک، بهترین راه برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های چشم و درمان به‌موقع آن‌ها است. متخصص چشم، انواع عفونت‌های چشمی، آسیب‌های چشمی، مشکلات پلک و مجاری اشکی را مدیریت و درمان می‌کند.

آیا اشک مصنوعی برای کودکان ضرر دارد؟

استفاده از قطره‌های چشمی روان‌کننده برای کودکان بی‌خطر است. به‌طور معمول و در صورت تجویز دکتر، امکان استفاده از اشک مصنوعی تا ۶ بار در روز وجود دارد. اگر میزان مصرف کودک زیاد باشد، لازم است که از قطره‌های بدون مواد نگهدارنده کمک بگیرد. این دسته از محصولات، کمتر از قطره‌های حاوی مواد نگهدارنده باعث تحریک چشم می‌شوند.

 

بهترین برندهای اشک مصنوعی چیست؟

برندهای مختلفی در بازار وجود دارند. با آگاهی از بهترین‌ها، راحت‌تر خرید می‌کنید. انتخاب بهترین برند قطره اشک مصنوعی به عوامل مختلفی وابسته است. برای مثال:

  • وجود حساسیت‌
  • شدت خشکی چشم
  • مشکل و بیماری چشم

با‌این‌حال، برخی از برندهای معتبر و محبوب قطره‌های اشک مصنوعی، بیشتر از موارد دیگر از سوی متخصصان توصیه می‌شوند. در ادامه با تعدادی از آن‌ها آشنا می‌شوید.

کاربردهای اشک مصنوعی چیست؟

تیرلوز (tear-lose)

تیرلوز، برند معروفی است و قیمت مناسبی دارد. کیفیت این محصول وطنی هم مطلوب ارزیابی می‌شود. تیرلوز، برای جلوگیری از خشکی چشم‌ها یا رفع مشکلاتی مانند سوزش کاربرد دارد. اگر چشم‌هایتان با قرارگیری در معرض هوای خشک یا باد شدید، دچار خشکی یا تحریک شده، از این محصول استفاده کنید. شما می‌توانید از این قطره، ۳ تا ۴ بار در روز استفاده کنید.

آویزور (AVIZOR)

درمیان محصولات خارجی بازار، آویزور از موارد شاخص است. با این قطره چشمی، می‌توانید محیط داخلی چشم‌ها را به‌خوبی مرطوب کنید. این محصول اسپانیایی معمولاً باعث ایجاد حساسیت یا عوارض دیگر نمی‌شود. در ترکیبات آویزور، از مواد طبیعی مانند گیاه آلوئه‌ورا هم استفاده می‌کنند. محصولات دیگر این شرکت مانند مایع شست‌وشوی لنز هم بسیار محبوب و پرفروش هستند.

آکوایس (Acuaiss)

قطره اشک مصنوعی آکوایس، محصولی غیرایرانی است و می‌تواند فضای داخلی چشم‌ها را بسیار مرطوب کند. با آکوایس، پلک‌زدن ساده‌تر می‌شود و خشکی چشم‌ها از بین می‌رود. این قطره‌ها یک‌بار مصرف هستند. پس از استفاده از هر ویال، باید آن را دور بریزید. اگر دچار خستگی زیاد چشم یا حساسیت هستید هم می‌توانید روی اثرگذاری این محصول حساب کنید.

آکوایس (Acuaiss)

قطره اشک مصنوعی آکوایس

 

در مصرف اشک مصنوعی زیاده‌روی نکنید

با آگاهی از اینکه اشک مصنوعی چیست، جانب احتیاط را در استفاده از آن رعایت کنید. قطره اشک مصنوعی می‌تواند گزینه مناسبی برای رفع خشکی چشم یا در زمان استفاده از لنز تماسی باشد. اشک مصنوعی خانگی هم با آب مقطر و نمک قابل آماده‌سازی است، اما این فرایند نیاز به دقت و رعایت بهداشت دارد. پس بهتر است که خودتان اقدام به درست‌کردن اشک مصنوعی نکنید.

بهتر است که سرخودانه از قطره اشک مصنوعی استفاده نکنید. با شناسایی بهترین مارک اشک مصنوعی و رعایت شیوه درست استفاده، مراقب چشم‌هایتان باشید. عوارض استفاده زیاد از اشک مصنوعی را جدی بگیرید. با استفاده زیاد، باید به متخصص مراجعه کنید تا مشکلات به‌وجود آمده را درمان کند.

در صورت نیاز به مراجعه به دکتر چشم هم از سامانه دکتردکتر استفاده کنید. با سرزدن به این بستر اینترنتی، بهترین متخصصان را شناسایی کنید و از آن‌ها، به‌طور اینترنتی وقت بگیرید.

وظیفه متخصص چشم، جلوگیری از بروز بیماری‌های چشم و درمان آن‌ها است. آب ‌مروارید، آب سیاه، شب‌کوری، بیماری‌های شبکیه و قرنیه، رتینوپاتی دیابتی، آستیگماتیسم، دوربینی و نزدیک‌بینی شایع‌ترین انواع بیماری‌های چشم هستند. متخصص چشم پزشک با معاینه چشم و مطالعه دقیق آناتومی چشم و عملکرد آن، تست بینایی و اندازه‌گیری فشار چشم، به بررسی و تشخیص مشکلات چشم می‌پردازد.

به نقل از سایت پزشکی دکتر دکتر (https://drdr.ir/mag/what-is-hypromellose-and-its-complications/ (