با شروع فصل سرد سال ؛ نام واکسن آنفولانزا را زیاد از زبان دوستان و آشنایان می شنوید. پرسش هایی که در این مواقع به ذهن خطور می کنند عبارتند از: واکسن آنفولانزا چیست ؟ آیا همه باید این واکسن را بزنند؟ رده سنی من مناسب دریافت واکسن flu هست؟ عوارض بعد از تزریق چه مواردی هستند؟ تا چند روز مصونیت ایجاد می کند؟
دانستن پاسخ این سوالات قبل از تزریق واکسن آنفولانزا بسیار مهم بوده و قابل دستیابی است. در اینجا تمام اطلاعات مورد نیاز خود از جمله گزینه های درمان آنفولانزا را خواهید یافت کافیست صبور بوده و با دقت مطالعه فرمایید.
خدمات تزریق در منزل 24 ساعته و شبانه روزی با اعزام پرستاران مجرب امکان دریافت هر دو نوع واکسن را برای متقاضیان فراهم می نماید.
آنفولانزا چیست ؟
فهرست سرفصل ها
قبل از شناخت واکسن , ابتدا باید دانست آنفولانزا چیست؟ ویروس ها جزء لاینفک زندگی انسان ها هستند آنها زنده نیستند برای زنده ماندن و تکثیر به بدن میزبان احتیاج دارند جهش می کنند برخی مسری و برخی غیر واگیر دارند. آنفولانزا بیماری است که از طریق یک نوع ویروس به نام N1H1 پدید آمده و در گروه واگیر دارها قرار می گیرد. البته ویروس در طی سالیان ؛ جهش های متوالی داشته و سویه های تغییر یافته ای را از آن شاهد بوده ایم . اکنون نوبت پرداختن به واکسن آنفولانزا چیست ؟ رسیده است.
واکسن آنفولانزا چیست ؟
در رابطه با پرسش واکسن آنفولانزا چیست ؟ باید گفت : چندین سویه از ویروس آنفولانزا در جهان شناسایی شده است که واکسن آنفولانزا شما را در برابر چهار نوع از این ویروس ها محافظت میکند. تحقیقات نشان داده قبل از شیوع کرونا رتبه رایج ترین واکسن تزریقی در جهان به واکسن آنفولانزا تعلق داشته است پیش بینی می شود بعد از فروکش کردن کرونا دوباره به روال سابق بازگردد.
انواع واکسن آنفولانزا
اینبار بهتر است بپرسیم انواع واکسن آنفولانزا چیست ؟ وقتی نام واکسن می آید بلافاصله فکرمان سراغ سوزن و درد آن در بازو می رود اما نمی دانیم واکسن را می شود به روش های دیگر نیز دریافت کرد. انواع واکسن آنفولانزا شامل : 1. نوع تزریقی با سوزن 2. واکسن آنفولانزای اسپری بینی .
دانشمندان برای گروه هایی که امکان تزریق ندارند. نوع اسپری بینی را تعبیه کرده اند. البته میزان اسپری و نحوه انجام آن باید توسط فرد مجرب صورت پذیرد.
بر طبق مطالعات انجام گرفته ؛ اسپری بینی واکسن آنفولانزای دارای ویروس زنده ضعیف شده نسبت به واکسن اسپری حاوی ویروس غیر فعال , کارایی و محافظت کمتری دارد.
آیا همه باید واکسن آنفولانزا را بزنند ؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها( CDC ) پاسخ این سوال که آیا همه باید واکسن آنفولانزا را بزنند ؟ اینگونه می دهد: واکسیناسیون سالانه آنفولانزا برای همه افراد بالای 6 ماه توصیه می شود. زدن واکسن آنفولانزا در گروه های حساس و آسیب پذیر به ویژه افراد در معرض خطر بالای عوارض آنفولانزا از جمله: کودکان کمتر از 2 سال و بزرگسالان بالای 50 سال بسیار مهم است.
عوارض واکسن آنفولانزا چیست؟
عوارض جانبی واکسن آنفولانزا که در یک یا دو روز اول در بین واکسینه شدگان بسیار رایج است. عبارتند از :
- درد در محل تزریق
- قرمزی و احساس سنگینی دست
- احساس بی رمقی و خستگی
- سر درد و لرز
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- علائم خفیف آنفولانزا
- تب بالای 37/8
- احساس ناخوشی
مصونیت واکسن آنفولانزا چند روز است؟
جهت ایجاد پاسخ ایمنی بدن و محافظت سیستم دفاعی در برابر ویروس آنفولانزا 10 تا 14 روز پس از تزریق واکسن آنفولانزا زمان نیاز است. بنابراین ، بیشتر کشورها واکسیناسیون را از اوایل پاییز آغاز می کنند. البته امکان زدن واکسن آنفولانزا در اواسط/ اواخر پاییز وجود دارد. انتظار می رود محافظت ایجاد شده یا همان مصونیت واکسن آنفولانزا ؛ حداقل برای یک اپیدمی آنفولانزا دوام داشته باشد. اما متاسفانه دائمی نیست و به مرور این مصونیت کاهش می یابد. دانشمندان هنوز نتوانسته اند علت دقیق این کاهش را از بین گزینه های ( کاهش ایمنی ، جابجایی ویروس یا ترکیبی این دو ) مشخص کنند ، به همین دلیل برخی از پزشکان پیشنهاد می کنند که واکسیناسیون به جای اوایل پاییز در اواسط یا اواخر آن انجام شود.
درمان آنفولانزا
واکسن برای پیشگیری است. در صورت ابتلا ؛ تزریق واکسن آنفولانزا منجر به تشدید بیماری شده و خطر آفرین می باشد. لذا هنگامی که علائم آنفولانزا در شما ظاهر شد نباید در پی اطلاعات درباره واکسن آنفولانزا چیست ، باشید. بلکه پرسش درست این است : اکنون کدام پزشک برای درمان آنفولانزا مناسب تر است.
چه انتخاب هایی بعد از ابتلا پیش روی شماست؟
بعد از ابتلا به آنفولانزا دو گزینه پیش روی شماست اول اینکه به مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت درمان با پزشک عمومی یا دکتر عفونی قرار گیرید.