علائم “کمبود منیزیم”|”فواید منیزیم” برای بدن|”مواد غذایی حاوی منیزیم”

علائم کمبود و فواید منیزیم,خواص و منابع غذایی منیزیم,نشانه هشداردهنده کمبود منیزیم
علائم کمبود و فواید منیزیم,خواص و منابع غذایی منیزیم,نشانه هشداردهنده کمبود منیزیم

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند “کمبود ماده معدنی منیزیم” می‌تواند اثر‌های جدی بر سلامت بدن بگذارد. محققان دریافتند بیش از ۷۰ درصد از انسان‌ها درسراسر جهان دارای کمبود جدی منیزیم در بدنشان هستند از جمله خوراکی‌های غنی از منیزیم برنج قهوه ای، لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز، بادام درختی، آووکادو و شکلات تلخ است.

رایج ترین علائم کمبود منیزیم

“کمبود منیزیم” خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند: بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع دو و پوکی استخوان را تشدید می‌کند.با دریافت میزان کافی منیزیم در روز می‌توانید خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن را از خود دور کنید.کمبود ماده معدنی منیزیم با علائمی نظیر نوسان‌های خلقی، سندرم پای بی قرار، بی خوابی ، ضعف عضلانی، اسپاسم عضلانی، گرفتگی عضلات، سوزن سوزن شدن، بی‌حسی، خستگی، تهوع، افسردگی، اضطراب، تحریک پذیری، ریزش موی سر، بروز جوش صورت و مشکل‌های پوستی ، آکنه پوست ، اگزما ، گرگرفتگی ، حرکت بی اختیار مردمک چشم ها، ضربان قلب نامنظم و بروز میگرن خود را نشان می‌دهد.

به مبارزه با میگرن کمک می کند

چندین مطالعه نشان داده است که سطوح پایین منیزیم ممکن است موجب بروز میگرن شود. در همین راستا، افزایش مصرف منیزیم می تواند ساده‌ترین روش برای “مقابله با میگرن” باشد. البته بیشتر مطالعات فواید کوتاه مدت منیزیم بر میگرن را بررسی کرده و برای ارائه توصیه های سلامت دقیق‌تر به انجام مطالعات بلند مدت نیز نیاز است.

علائم افسردگی را کاهش می دهد

سطوح پایین منیزیم با علائم افسردگی نیز پیوند خورده است. منیزیم به تنظیم عملکرد مغز و خلق و خو کمک می کند و این یکی از دلایل این پیوند است. چندین مطالعه نشان داده اند که افزایش مصرف منیزیم ممکن است “علائم افسردگی” را کاهش دهد. برخی مطالعات حتی نشان داده اند که این کار می تواند از اثربخشی برابر با داروهای ضد افسردگی برخوردار باشد.

فشار خون را کاهش می دهد

فشار خون بالا یک نگرانی سلامت جدی محسوب می شود که افراد بسیاری در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. مطالعات نشان داده اند که مصرف منیزیم ممکن است در کاهش “فشار خون” نقش داشته باشد.

به تنظیم انقباض های عضلانی کمک می کند

منیزیم در تنظیم انقباض های عضلانی نیز نقش دارد. همانند قلب، منیزیم به عنوان یک مسدودکننده طبیعی برای کلسیم عمل کرده و امکان کسب آرامش را برای عضله فراهم می کند. در عضلات بدن انسان، کلسیم با پروتئین هایی مانند تروپونین C و میوزین پیوند تشکیل می دهد. این فرآیند شکل این پروتئین ها را تغییر می دهد که به ایجاد یک انقباض منتج می شود.

منیزیم با کلسیم برای ایجاد پیوندی مشابه رقابت می کند که به کسب آرامش عضلات انسان کمک می کند. اگر بدن شما به میزان کافی منیزیم نداشته باشد تا با کلسیم رقابت کند، عضلات بیش از حد منقبض می شوند که به گرفتگی ها و اسپاسم ها منجر می شود.

بر همین اساس، مصرف منیزیم به طور معمول برای درمان گرفتگی های عضلانی توصیه می شود. با این وجود، نتایج مطالعات درباره توانایی این ماده معدنی برای تسکین گرفتگی های عضلانی یکدست نیستند.

خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد

چندین مطالعه نشان داده اند که سطوح پایین منیزیم با خطر بیشتر ابتلا به بیماری قلبی پیوند خورده است. در مقابل، افزایش مصرف این ماده معدنی ممکن است این خطر را کاهش دهد. منیزیم از ویژگی های ضد التهابی قوی بهره می برد، ممکن است از لخته شدن خون پیشگیری کند و می تواند به کسب آرامش رگ های خونی برای کاهش فشار خون کمک کند.

حفظ عملکرد سالم مغز

منیزیم نقش مهمی در انتقال سیگنال ها بین مغز و بدن ایفا می کند. این ماده معدنی همانند یک دروازه‌بان برای گیرنده های ان-متیل-دی-آسپارتات (NMDA) عمل می کند که در سلول های عصبی یافت می شوند و به رشد مغز، حافظه و یادگیری کمک می کنند.

در بزرگسالان سالم، منیزیم درون گیرنده های NMDA قرار می گیرد، و از تحریک شدن آنها به وسیله سیگنال های ضعیف که ممکن است سلول های عصبی را بی دلیل تحریک کنند، پیشگیری می کنند.

زمانی که سطوح منیزیم بدن شما پایین است، گیرنده های NMDA کمتری نیز مسدود شده اند. این به معنای مستعد تحریک شدن بیش از حد نیاز آنها است. این نوع از تحریک بیش از حد می تواند مرگ سلول های عصبی را به همراه داشته و شاید موجب آسیب مغزی شود.

به حفظ ضربان قلب سالم کمک می کند

منیزیم برای حفظ ضربان قلب سالم اهمیت دارد. این ماده معدنی به طور طبیعی با کلسیم رقابت می کند، که برای تولید انقباض های قلبی ضروری است. زمانی که کلسیم وارد سلول های عضلانی قلب می شود، فیبرهای عضلانی را برای انقباض تحریک می کند. منیزیم این اثر را خنثی کرده و به این سلول ها در کسب آرامش کمک می کند. این حرکت کلسیم و منیزیم در سلول های قلبی به حفظ ضربان قلب سالم کمک می کند.

زمانی که سطوح منیزیم بدن شما پایین است، کلسیم ممکن است سلول های عضلانی قلب شما را بیش از حد تحریک کند. یکی از علائم شایع این شرایط ضربان قلب سریع و/یا نامنظم است که می تواند زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد. افزون بر این، پمپ سدیم-پتاسیم، آنزیمی که تکانه های الکتریکی تولید می کند، برای ارائه عملکرد درست نیازمند پتاسیم است. برخی تکانه های الکتریکی می توانند بر ضربان قلب تاثیرگذار باشند.

کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت را بهبود می ببخشد

افراد مبتلا به دیابت نوع 2 اغلب دارای سطوح پایین منیزیم هستند، که ممکن است بیماری آنها را وخیم‌تر سازد زیرا منیزیم به تنظیم انسولین و خروج قند از خون و ورود به سلول ها برای ذخیره در آنها کمک می کند.

به عنوان مثال، سلول های بدن انسان دارای گیرنده هایی برای انسولین هستند که برای ارائه عملکرد درست به منیزیم نیاز دارند. اگر سطوح منیزیم پایین باشد، سلول ها نمی توانند به طور کارآمد از انسولین استفاده کنند که بالا ماندن سطوح قند خون را در پی دارد.

افزایش مصرف منیزیم ممکن است قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. اثرات مفید منیزیم بر کنترل قند خون تنها در مطالعات کوتاه مدت مشاهده شده اند و برای ارائه توصیه های دقیق باید مطالعات بلند مدت نیز در این زمینه انجام شوند.

کیفیت خواب را بهبود می ببخشد

خواب ضعیف یک مشکل سلامت جدی در سراسر جهان محسوب می شود. مصرف منیزیم از طریق کمک به آرامش ذهن و بدن ممکن است کیفیت خواب را بهبود ببخشد. این آرامش در به خواب رفتن سریع‌تر نقش دارد و ممکن است کیفیت خواب را بهبود ببخشد.

همچنین، منیزیم نشان داده است که با گیرنده های گاما-آمینوبوتیریک (GABA) پیوند تشکیل می دهد. هورمون گابا به آرامش فعالیت عصبی کمک می کند که ممکن است بر شرایط خواب اثرگذار باشد.

منابع غذایی برای منیزیم

افراد بسیاری مقدار مصرف توصیه شده روزانه (RDI) برای منیزیم برابر با 400 تا 420 میلی گرم برای مردان و 310 تا 320 میلی گرم برای زنان را دریافت نمی کنند. اگر نمی توانید از طریق رژیم غذایی نیاز روزانه خود به منیزیم را تامین کنید، مصرف مکمل را مد نظر قرار دهید. البته پیش از آغاز مصرف مکمل با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید زیرا می تواند با برخی داروهای رایج برای فشار خون بالا، آنتی بیوتیک ها یا ادرارآورها تداخل ایجاد کند.

این ماده معدنی در مواد غذایی بسیاری وجود دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 ماده غذایی  مقدار  RDI (بر اساس 400 میلی گرم در روز)
دانه های کدو تنبل  16 گرم  46 درصد
اسفناج، آب پز  180 گرم  39 درصد
برگ چغندر سوئیسی، آب پز 175 گرم  38 درصد
لوبیا سیاه، پخته 172 گرم  30 درصد
 دانه های کتان 28 گرم  27 درصد
برگ چغندر، آب پز  144 گرم  24 درصد
بادام 28 گرم  20 درصد
بادام هندی 28 گرم  20 درصد
شکلات تلخ 28 گرم  16 درصد
آووکادو 200 گرم  15 درصد
توفو 100 گرم  13 درصد
 ماهی سالمون  100 گرم  9 درصد

بارداری و منیزیم

مصرف مکمل های حاوی منیزیم در دوران بارداری نه تنها ریسک ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد، بلکه با کنترل فشار خون بارداری، شانس ابتلا به مسمومیت بارداری را کم می کند.

نکته: مهم‌ترین علت ریزش‌ مو در دوران نقاهت بعد از زایمان، شروع شیردهی و بازگشت هورمون‌های بدن به حالت قبل از بارداری است. روی، کلسیم و منیزیم برای گذر از دوران شیردهی و ریزش موی دوره‌ای بعد از زایمان بسیار مفید است، مصرف شیر و لبنیات، گوشت، حبوبات مختلف، میوه‌های تازه و مکمل‌های غذایی در دوران بارداری توصیه می‌شود.

نکات کلیدی

در صورتی که دچار بیماری شدید کلیوی یا قلبی هستید ، قبل از مصرف مکمل های منیزیم، حتما با پزشک مشورت کنید. چون در بیماری های کلیوی، مصرف زیاد منیزیم باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی و حتی مرگ می شود.

آهن، منگنز، فسفر، روی و چربی در بعضی از غذاها، نوشیدنی ها و داروها، بدن را برای مصرف منیزیم مورد نیاز با مشکل و سختی روبرو می کنند.

مصرف بیش از اندازه سدیم (نمک)، کافئین، الکل، فیبر، ریبوفلاوین، انسولین و دیوروتیک ها (ادرارآور) باعث از دست دادن منیزیم از طریق ادرار از بدن می شود.

منبع:asriran.com