علت نداشتن تفاهم کلامی زوجین|دلیل “عدم تفاهم” در زندگی مشترک

راه حلی برای مشکل تفاهم زوجین,اختلاف زناشویی,علت نداشتن تفاهم در زندگی مشترک
راه حلی برای مشکل تفاهم زوجین,اختلاف زناشویی,علت نداشتن تفاهم در زندگی مشترک

اختلاف سنی دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

میزان اختلاف سن زوجین یک امر نسبی است و نمی توان عدد مشخص و قطعی در باره آن مشخص کرد ولی آنچه که با توجه به شرایط جامعه ما مورد توافق نسبی کارشناسان و صاحب نظران قرار دارد حدود 3 تا 5 سال است، ولی مسلم است اختلاف سنی بیش از یک دهه مشکلات زیادی را به همراه دارد چرا که در این صورت آقا و خانم در 2 دوران متفاوتی از رشد سنی و روانی قرار دارند و بالطبع خواسته ها و انتظارات شان متفاوت است.

به طور مثال، اگر خانم ۲۵ ساله باشد در صورت آماده بودن شرایط به فکر ادامه تحصیل و یافتن شغل خوب است، حال آن که شوهر ۵۰ ساله اش قبلا به این اهداف رسیده و تمرکزش بر ثبات زندگی و آماده شدن تدریجی برای خانه نشینی است.

سرزنش رفتار های گذشته همسر علت نداشتن تفاهم کلامی بین زوجین

“علت نداشتن تفاهم کلامی بین زوجین”، توجه افراطی آن ها به گذشته و طرح و نقد رفتارها و مشکلات قدیمی و کهنه یکدیگر است که متاسفانه نه تنها هیچ دردی را دوا نمی کند بلکه موجب افزایش دفاع و خشم طرف مقابل می شود. زن و شوهرها باید یاد بگیرند به شدت از گذشته نگری پرهیز و در زمان اکنون طرح موضوع کنند.

گفتن واضح و شفاف خواسته ها و انتظارات خود بدون چاشنی تلخ گذشته نگری، مفهوم این حرف ها بود. به یک مثال در این باره توجه کنید. «من انتظار دارم در معاشرت با اقوام و خویشانم، این قدر مته به خشخاش نگذاری و مثل سری قبل خودخواهی نکنی و بدون قید و شرط بیایی. اگر یادت باشه چندین بار این کار را کردی و دیگه عصبیم می کنی.» اگر دقت کنید درخواست این فرد منطقی و شفاف بود اما با چاشنی تلخی که به آن اشاره کرد، درخواست وی نه تنها دیده نمی شود بلکه باید منتظر شنیدن سابقه رفتارهای اشتباه خود از منظر همسرش نیز باشد و متعاقب آن شدت گرفتن این چرخه غلط..

اما اگر این درخواست با یک چاشنی دیگر مطرح می شد، آیا اثر بخشی بیشتری نداشت؟ مثلا اگر این مدلی مطرح می شد: «ممنونم که با حوصله و خویشتن داری، بیشتر مواقع به دید و بازدید اقوام من آمدی. بعضی مواقع هم که از رفتار آنها مکدر شدی، من از طرف آن ها عذر خواهی می کنم.»

اختلاف در علایق و سلیقه ها دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

اختلاف سلیقه یک امر طبیعی است ولی اگر این اختلاف، در راستای توافق و همسویی بین زن و شوهر تعدیل نشود، امکان بروز ناسازگاری افزایش می یابد؛ بنابراین جوانان قبل از ازدواج باید تا حدودی با علایق اصلی یکدیگر آشنا شوند و حداقل، مطمئن شوند که تضادی بین علایق آنها با علایق همسرشان وجود ندارد.

تکنیک گفتگو با شوهر,علت نداشتن تفاهم کلامی بین زوجین,راه تفاهم زن و شوهر
تکنیک گفتگو با شوهر,علت نداشتن تفاهم کلامی بین زوجین,راه تفاهم زن و شوهر

اختلاف در خواسته ها و آرزوها علت نداشتن تفاهم بین زوجین

یکی از مواردی که زمینه بروز درگیری در زندگی را فراهم می کند، همین سطح آرزوها و انتظارات است و بدیهی است که اگر خواسته های یکی از زوجین بسیار ایده آل و رویایی بوده و طرف مقابل دارای توقعات پایین و حداقلی باشد تا زمانی که تعدیل خواسته های رویایی و ارتقای انتظارات ناچیز و سطح پایین انجام نگیرد، همیشه در زندگی مشکل خواهند داشت و شایسته است که در گفت وگوهای قبل از ازدواج جوانان عزیز به این نکته توجه داشته باشند.

مطلب پیشنهادی: خیانت در رابطه زناشویی | دلایل اصلی “خیانت مردان به زنان”

بیان توقعات با لحنی ملایم و آرامشبخش

اگر در گفت وگو با همسرتان مشکل دارید، به احتمال قوی شما توقعاتتان را طرح نمی کنید بلکه به نوعی انتظاراتتان را تحمیل می کنید یا بدتر از آن، همسرتان را تهدید می کنید. اگر مرد هستید با اعمال قدرت و محرومیت های خاص و اگر زن هستید با ناآرام کردن فضای خانه یا اعمال فشارهای ناپسند مردان. مشکل این جاست که ابراز خشم و عصبانیت با ابراز خود منطقی شما ترکیب می شود و متاسفانه حتی اگر حرف منطقی بزنید چون لحن و شکل مستبدانه ای دارد نه تنها پذیرش نمی شود بلکه دفاع طرف مقابل را برمی انگیزد.

بنابراین توصیه اکید می شود در هنگام خشم و عصبانیت نه تصمیم بگیرید و نه پرحرفی کنید. برعکس آن هم صدق می کند یعنی در خوشحالی مفرط نیز چنین کارهایی نکنید همیشه و بعد از آرام شدن، خواسته ها و انتظارات خود را با همسرتان، مطرح کنید.

تهدید همسر حتی با لحن شوخی دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

یک اشتباه رایج در آقایان، تهدید همسر خود به ترک رابطه حتی به شوخی و طنز و بدتر از آن به صورت جدی است که در واقع برای مرد نشانه بی نیازی، استقلال و قدرت است و برای زن نشانه بی اعتنایی و بی اهمیت بودن و در نهایت ناامنی. ذات زنانه براساس تکامل و غریزه دایم در پی اطمینان جویی و تایید شدن از سوی مرد عاطفی و رسمی خود است که در تجرد، بیشتر پدر و در تاهل بیشتر وظیفه همسر است.

بنابراین اگر شما به عنوان مرد، دائم با طرح انتظارات با چاشنی تهدید به ترک رابطه، همسر خود را مورد حمله قرار دهید بی تردید به تضعیف و تخریب رابطه خود و همسرتان باعث می شوید. هرگز تهدید نکنید و اگر ناخودآگاه اشتباهی رخ داد با قدری سکوت و تامل عذرخواهی کنید و سپس ادامه دهید.

مطلب پیشنهادی: “دلایل بی میلی مردان به زنان” | چرا شوهرم به روابط زناشویی سرد شده؟

سرکفت زدن یا تمسخر کردن همسر دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

تلاش کنید در طرح خواسته ها به خصوصیت ذاتی همسر خود به عنوان مرد یا زن دقت کنید. برای مثال مردان از حفظ اقتدار و زنان از ابراز علاقه که حس امنیت و بقای رابطه را به آن ها متبادر می کند، لذت می برند و هم مرد و هم زن آن را نشانه مهم مورد احترام بودن می دانند. بنابراین هرگز به نقاط حساس شخصیتی همسر خود نتازید و کلیت ازدواج خود را تخریب نکنید.

اگر شما به عنوان یک خانم می خواهید به همسر خود گوشزد کنید که چرا معاش خانه را به نحو مکفی تامین نمی کند، نگویید که تو حتی عرضه درآوردن خرجی خانه خودت را هم نداری یا این که تو از پس همین یک کار که همه مردان وظیفه خود می دانند و انجام می دهند نیز بر نمی آیی یا حتی نوع به ظاهر محترمانه آن، عزیزم بد نیست یک سری به یخچال بزنی یا نداشتیم که بپزم پس بخر تا بپزم و موارد مشابه ….

گفتن این موارد از دید شما به عنوان یک زن، تحریک غیرت تامین معاش مرد و ترغیب او به کار و تامین آن است ولی متاسفانه این گونه نیست و دقیقا تخریب کلیت زندگی مشترک شماست چرا که مرد شما به احترام، حفظ اقتدار و داشتن انگیزه کار و تلاش نیاز دارد و شما دقیقا همان را نشانه رفته اید و تخریب کرده اید.

تفاهم در زندگی مشترک,مهارت های گفتگو با همسر,اختلاف عقیده در زندگی مشترک
تفاهم در زندگی مشترک,مهارت های گفتگو با همسر,اختلاف عقیده در زندگی مشترک

اختلاف در حوزه معنویت دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

مرد و زنی که از نظر رعایت و پایبندی به امور معنوی هم کُفو نیستند، زندگی بی دغدغه ای نخواهند داشت؛ بنابراین در امر ازدواج، بُعد اعتقادی به ویژه جنبه های معنوی آن باید به صورت خاص، مورد توجه قرار گیرد و زن و شوهر مطمئن شوند که در حوزه اعتقادی با هم اختلاف نظر ندارند، چون بَعد ها در زندگی مشترک به تفاهم نخواهند رسید و دائم جروبحث خواهند کرد.

مطلب پیشنهادی: روش هایی برای افزایش عشق و محبت در زندگی زناشویی

اختلاف طبقاتی دلیل نداشتن تفاهم بین زوجین

با آن که زوج های روشنفکر و خانواده های میانه رو، معمولا به اختلاف طبقاتی زیاد اهمیت نمی دهند و تلاش می کنند تا خوشبختی خود را با تفاهم و همکاری تضمین کنند، گاهی سطح متفاوت قدرت اقتصادی و طبقه اجتماعی مشکل ساز می شود. اگر زن از قدرت اقتصادی بالاتری برخوردار و متعلق به خانواده متمولی باشد، این موضوع، ممکن است احساس ضعف و ناتوانی را به مرد منتقل کند که در نتیجه سبب عصبانیت و درگیری او با همسرش می شود و یا بر عکس.

منبع: سلامت نیوز