قرص الپرازولام Alprazolam نوعی بنزودیازپین است که در درمان اختلالات اضطرابی ، ترس و اضطراب ناشی از افسردگی مصرف میشود .
نکات مهم در مصرف آلپرازولام :
فهرست سرفصل ها
در صورتی که مبتلابه گلوکم مزمن زاویه باز هستید نباید از قرص آلپرازولام Alprazolam استفاده کنید . همچنین در صورتی که به داروهای مشابهی مانند زاناکس ، Tranxene ، اگزازپام ،والیوم ،اکسی کدون و … حساسیت دارید ، نباید از قرص آلپرازولام Alprazolam استفاده کنید . مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam در دوران بارداری و شیردهی مجاز نیست و برای نوزاد خطرناک است و ممکن است باعث بروز بیماری ها و نقص های مادرزادی در نوزاد شود .
قرص آلپرازولام Alprazolam اعتیاد آور است و از مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک باید خودداری شود .در صورتی که از قرص آلپرازولام Alprazolam استفاده میکنید به هیچ عنوان نباید مصرف دارو را بدون نظر پزشک قطع کنید . در زمان مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam نباید از الکل و محصولاتی که دارای الکل هستند استفاده کنید .
مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam
توجه داشته باشید که خرید اینترنتی قرص آلپرازولام Alprazolam بسیار خطرناک است و همچنین خرید این دارو از عطاری ها ، فروشگاههای طب سنتی و فروشگاه های اینترنتی ممنوع است . فروش قرص الپرازولام Alprazolam بدون نسخه پزشک ممنوع است . مصرف این دارو در افراد مسنی که به افسردگی شدید دچار هستند ممکن است باعث مرگ ناگهانی شود .
در زمان تجویز قرص آلپرازولام Alprazolam در صورتی که هر یک از موارد زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید :
- در صورتی که دچار گلوکوم هستید
- در صورتی که به قرص الپرازولام Alprazolam یا اگزازپام ، کلردیازپوکساید (لیبریوم) ، کلرازپات ، دیازپام (والیوم) ، لورازپام ، ساراکس و … حساسیت دارید
- ابتلا به تشنج یا صرع
- ابتلا به بیماری های کلیه یا کبد
- آسم یا هر اختلال تنفسی دیگر
- گلوکوم یا آب سیاه
- سابقه افسردگی و مصرف داروی های ضدافسردگی
- سابقه اعتیاد
- مصرف الکل
- حاملگی و بارداری
مصرف قرص الپرازولام Alprazolam در دوران بارداری و حاملگی
در صورتی که باردار هستید و یا قصد بارداری دارید به هیچ عنوان نباید از قرص آلپرازولام Alprazolam استفاده کنید . در صورتی که در حال حاضر در حال مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam هستید از بارداری جلوگیری نمایید و یا با پزشک خود مشورت کنید . در صورتی که در زمان مصرف دارو متوجه بارداری شوید و یا از عوارض این دارو در بارداری اطلاع نداشته اید و در زمان حاملگی به مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam ادامه داده اید ، به دلیل اینکه جنین شما به دارو عادت کرده است باید حتما بعد از زایمان ، نوزاد تحت دارو درمانی و زیر نظر پزشک متخصص باشد . همچنین در صورت مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam در دوران بارداری ، احتمال زایمان زودرس وجود خواهد داشت .
مصرف قرص الپرازولام Alprazolam در دوران شیردهی :
از این دارو نباید در دوران شیردهی استفاده شود .
نحوه مصرف و موارد مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam :
جهت مصرف درست این دارو دقیقا طبق نظر پزشک خود عمل کنید و از کاهش و یا افزایش دوزهای مصرفی به صورت خودسرانه خودداری نمایید . هرگز بدون نظر پزشک ، مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam را به صورت ناگهانی قطع نکنید . این دارو را به هیچ عنوان به شخص دیگری پیشنهاد نکنید و در صورتی که کسی این دارو را به شما پیشنهاد کند ، از مصرف دارو خودداری کنید . قرص آلپرازولام Alprazolam یک داروی مخدر و اعتیاد آور است . فروش اینترنتی قرص آلپرازولام Alprazolam و فروش در هر مکانی بغیر از داروخانه و بدون نسخه پزشک ممنوع است .
اعتیاد به قرص آلپرازولام Alprazolam در صورت عدم درمان به موقع میتواند باعث مرگ شود . این قرص به هیچ عنوان نباید به صورت طولانی مدت مصرف شود . قرص را نجوید و به صورت کامل قورت دهید و بعد از مصرف قرص ، آب به مقدار کافی بنوشید . در صورتی که به صورت بلند مدت مجبور به استفاده از این دارو هستید باید آزمایشات پزشکی مداومی جهت جلوگیری از عوارض قرص آلپرازولام Alprazolam انجام دهید .
عوارض جانبی مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam (یا تزریق آلپرازولام)
بعد از مصرف دارو در صورتی که هرگونه علائم حساسیت و آلرژی دارید سریعا با اورژانس تماس بگیرید . علائمی مانند : اختلالات تنفسی ، تورم صورت و چشم ها ، بزرگ شدن لب ها و زبان
در صورتی که علائم زیر را دارید به پزشک خود اطلاع دهید :
- افسردگی شدید
- افکار خودکشی با مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam
- هیجانات غیر معمول مانند تمایل به پریدن از ارتفاع و تمایل به آسیب زدن به خود
- سردرگمی و گیجی
- حرکات غیرقابل کنترل اعضا و عضلات (تیک عصبی)
- عصبانیت شدید
- افزایش شدید ضربان قلب
- درد در قفسه سینه
عوارض معمول و قابل انتظار قرص آلپرازولام Alprazolam میتواند موارد زیر باشد :
- خواب آلودگی شدید (از رانندگی و انجام کارهایی که به تمرکز بالا نیاز دارد ، در زمان مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam خودداری کنید )
- اختلال در حرف زدن و فراموش کردن حرفی که در حال گفتنش بودید
- مشکلات حافظه و فراموشی
- سرخوشی در موقع بیدار شدن از خواب
اگر مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam را فراموش کنم چه میشود؟
در صورتی که مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam را فراموش کردید به محض یاداوری ، دوز خود را مصرف کنید . در صورتی که به نوبت بعد مصرف نزدیک هستید ، مصرف فراموش شده را رها کرده و در زمان دوز بعدی قرص آلپرازولام Alprazolam را مصرف کنید.
در صورت مصرف بیش از حد قرص آلپرازولام Alprazolam چه میشود ؟
در صورتی که به صورت اشتباهی و یا به قصد خودکشی ، قرص آلپرازولام Alprazolam را بیش از حد مصرف کرده باشید باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید (۱۱۵) . مصرف بیش از حد این دارو باعث مرگ میشود .
علائم مصرف بیش از حد قرص آلپرازولام Alprazolam عبارتند از : خواب آلودگی شدید و از هوش رفتن ، سردرگمی ، هزیان گویی، توهم ، سرگیجه غیر قابل تحمل ، از دست دادن تعادل بدن ، غش و تشنج
نحوه و میزان مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam :
مصرف روزانه در بزرگسالان برای درمان اضطراب (قرص خوراکی)
دوز اولیه برای شروع مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam معمولا ۰٫۲۵ تا ۰٫۵ میلی گرم و سه بار در روز است در صورت لزوم و طبق پاسخگویی بدن بیمار ، این دوز میتواند هر ۴ الی ۵ روز افزایش یابد .
مصرف روزانه در بزرگسالان برای درمان ترس و هراس
دوز اولیه مصرف این دارو برای درمان اختلالات ترس معمولا با مصرف ۰٫۵ میلی گرم به صورت سه بار در روز آغاز میشود . در صورت لزوم و با صلاح دید پزشک ، این میزان هر ۴ الی ۵ روز یکبار میتواند افزایش یا کاهش یابد . حداکثر میزان مجاز مصرف ۱۰ میلی گرم در موارد خیلی حاد و به صورت تقسیم شده در وعده های مختلف روزانه است .
مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam در بزرگسالان برای درمان افسردگی :
دوز اولیه برای شروع مصرف دارو معمولا با ۰٫۵ میلی گرم در روز آغاز شده و هر ۴ الی ۵ روز میتواند افزایش و یا کاهش یابد . حداکثر میزان مصرف روزانه قرص آلپرازولام Alprazolam برای درمان افسردگی در موارد حاد و شدید ۴٫۵ میلی گرم در روز و به صورت تقسیم شده در وعده های مختلف میباشد .
تداخل دارویی قرص آلپرازولام Alprazolam
- داروهای خواب آور ( مصرف قرص آلپرازولام Alprazolam با داروهای خواب میتواند باعث مرگ ناگهانی در خواب شود )
- داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوپروفن و …
- داروهای سرفه
- داروهای شل کننده عضلات
- داروهای صرع و ضد تشنج
- داروهای افسردگی
- سایمتیدین
- دیگوکسین
- فلووکسامین
- داروی nefazodone نفازودون(۱)
- داروی ریتوناویر و سایر داروهای ایدز
- داروهای ضد قارچی – فلوکونازول، ووریکینازول