کرفس – خواص دارویی و درمانی کرفس

 

کرفس - خواص دارویی و درمانی کرفس
کرفس – خواص دارویی و درمانی کرفس

 

مصرف مداوم میوه‌ها و سبزی‌ها باعث کاهش احتمال آلزایمر، سکته‌ی مغزی، بیماری‌های قلبی و عروقی، یک سری از سرطان‌ها، آب مروارید و بعضی از بیماری‌های ناتوان کننده‌ی ناشی از کهولت سن می‌شود. فواید بالقوه‌ی رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها با سلامتی، مطمئنا زمانی بیشترین تاثیر را دارد که از طیف گسترده‌ای از آنها در رژیم غذایی‌ خود بهره ببرید.
هیچ میوه یا سبزی خاصی وجود ندارد که تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها را به تنهایی داشته باشد، بنابراین تنوع در مصرف این مواد غذایی می‌تواند بزرگ‌ترین امتیاز را برای سلامتی داشته باشد. گنجاندن میوه‌ها و سبزی‌های گوناگون در رژیم غذایی نه تنها آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن‌تان را تامین می‌کند، بلکه منبع با ارزشی از فیبر نیز هست.
کرفس مانند سایر سبزیجات، بسیار کم کالری است. یک فنجان کرفس خرد شده، کمتر از 20 کالری دارد. کرفس سوپرفودی است که معمولا دست کم گرفته می‌شود، اما مصرف کرفس در رژیم غذایی می‌تواند به اندازه‌ی سایر سبزیجات مفید باشد.

 

آب رسانی به بدن بعد از ورزش با استفاده از کرفس

کرفس و آب کرفس برای هیدارته کردن بدن بسیار مفید است. این سبزی مانند سبزیجات و میوه‌های دیگر، بیشتر از آب تشکیل شده؛ در واقع بیشتر از 95 درصد کرفس آب است.

نوشیدن آب کافی برای هیدارته ماندن بدن مهم است، اما مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی چون کرفس هم می‌تواند به خوبی بدن‌تان را آب رسانی کند. یکی از دلایلی که کرفس یا آب کرفس می‌تواند آب رسان خوبی برای بدن بعد از ورزش باشد این است که این سبزی نه تنها آب دارد بلکه الکترولیت زیادی نیز دارد. الکترولیت‌ها از طریق عرق از دست می‌روند، بنابراین جایگزین کردن الکترولیت‌های از دست رفته بعد از ورزش، اهمیت دارد. کرفس، منبع الکتروللیت‌هاست: پتاسیم، سدیم، کلسیم و منیزیم.

کاهش فشار خون بالا با استفاده از کرفس

داشتن رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزی‌ها برای کاهش فشار خون نیز بسیار مفید است. میوه‌ها و سبزی‌ها منابع خوبی از پتاسیم هستند که اغلب در یک رژیم غذایی معمولی به مقدار کمی موجود است. کرفس، بر خلاف سایر سبزی‌ها، سدیم هم دارد. هر چند مقدار سدیم موجود در کرفس در مقایسه با غذاهای فرآوری شده بسیار کم است، اما یک فنجان کرفس خرد شده چیزی حدود 3 درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به سدیم را داراست.

آنهایی که تحت رژیم‌های غذایی هستند که محدودیت شدید در مصرف سدیم دارد، بهتر است از خوردن کرفس پرهیز کنند. جالب است بدانید با وجود اینکه کرفس، مقداری سدیم دارد اما باز هم می‌تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد! محققان دانشکده پزشکی دانشگاه شیکاگو دریافتند کرفس، دارای ترکیبی به نام 3 – ان- بوتیل فتالاید است.
این ترکیب توانسته بود فشار خون موش‌ها را 12 تا 14 درصد کاهش بدهد. دوزی که از این ترکیب به موش‌ها داده شد، معادل تقریبا 4 ساقه کرفس برای انسان بوده است.

فواید کرفس،فواید آب کرفس

 

 تنظیم وزن با استفاده از کرفس

خوردن غذاهای کم کالری اما مغذی می‌تواند برای تنظیم وزن سودمند باشد. کرفس یا آب کرفس دارای مواد مغذی زیاد در ازای کالری بسیار کم است. مطالعه‌ای که در سال 2015 انجام شد نشان داد تنها این پیام که؛ افزایش مصرف فیبر برای کاهش وزن مفید است، درست به اندازه‌ی دستورالعمل‌های صادر شده از سوی انجمن قلب آمریکا مفید و موثر بوده است. این مطالعه توصیه می‌کند فقط تمرکز روی افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی می‌تواند به اندازه‌ی پیروی از یک رژیم غذایی پیچیده‌تر، برای کاهش وزن مفید باشد.

 آنتی اکسیدان‌های جنگنده با سرطان

در سال 2010 مطالعه‌ای روی منابع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی چینی صورت گرفت. محققان دریافتند کرفس، جزو پنج تا از بهترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی افراد شرکت کننده در این تحقیق بوده است. هر چند ممکن است کرفس به اندازه‌ی سایر سبزیجات، مطرح نباشد اما منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان‌هاست. کرفس، دو فیتوشیمیایی منحصر بفرد به نام‌های آپی ژنین و لوتئین دارد. پژوهش‌ها نشان داده که این دو ترکیب می‌توانند با سلول‌های سرطان لوزالمعده و سینه بجنگند. برای پی بردن به سایر فواید این ترکیبات به تحقیقات بیشتری نیاز است.

کرفس حاوی ترکیب دیگری به نام لوتئولین است که خواص ضد سرطانی دارد. آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها می‌توانند به کاهش ریسک انواع خاصی از سرطان کمک کنند.

سلامت گوارش با استفاده از خواص دارویی کرفس

دانشکده‌ی پزشکی مریلند توصیه می‌کند برای درمان گاستریت یا ورم معده، کرفس را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

گاستریت بیماری است که موجب التهاب مخاط معده می‌شود. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند کرفس می‌تواند ریسک ابتلا به زخم معده را کاهش بدهد. کرفس به محافظت از مخاط معده در برابر التهاب و نابودی ناشی از زخم کمک می‌کند. نوشیدن آب کرفس، تضمین نمی‌کند که گاستریت یا زخم معده را درمان کند اما به عنوان یک التیام بخش مفید و موثر است و در کنار آن لازم است تغییرات دیگری هم در رژیم غذایی ایجاد شود.

کرفس؛ در لیست سبزیجات آلوده

کار گروه محیط زیست (EWG)، سموم موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها را رده بندی می‌کند. این گروه هر ساله لیستی از محصولات ارائه می‌دهد که شامل محصولات بسیار آلوده و محصولات تمیز است. لیست آلوده‌ها، لیستی از محصولات کشاورزی است که بیشترین سموم و آلاینده‌ها را دارند. کرفس، جزو این لیست است، یعنی می‌تواند منبعی از سموم باشد. EWG توصیه می‌کند اگر می‌خواهید کرفس سالم مصرف کنید، نوع ارگانیک آن را خریداری کنید.

آیا می‌توانید زیاد کرفس بخورید؟

کرفس منبع غذایی بسیار کم کالری است و به همین علت می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد. اما توصیه استفاده از کرفس یا آب کرفس به تنهایی یا بخش اصلی رژیم غذایی توصیه نمی‌شود. خوردن کرفس‌های خام و بسیار بزرگ به طور پیوسته می‌تواند ریسک کمبود یُد را بالا ببرد.

مصرف زیاد کرفس خام ممکن است در متابولیسم یُد در بدن اختلال ایجاد کرده و منجر به کمبود یًُد شود. خوردن کرفس به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع، بی‌خطر و سالم است. اما زیاده روی در خوردن کرفس، درست مانند هر چیز دیگری می‌تواند پیامدهای منفی داشته باشد.

 

منبع: bartarinha.ir