درمان کمر درد در بارداری

کمردرد یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از خانم‌ها در دوران بارداری درگیر آن هستند.

در کلاس‌های آموزشی دوران بارداری تمریناتی برای حل این مشکل به خانم‌ها ارائه می‌دهند اما تغذیه هم نقشی اساسی در بهبود این درد دارد.

علت کمردرد بارداری و درمان آن

درباره علت به وجود آمدن کمر درد در دوران بارداری و نقش تغذیه در بهبود آن بهبودی،‌کارشناس مامایی، گفتگو کردیم. بهبودی با اشاره به اینکه دوران بارداری یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی یک خانم‌است، می‌گوید:

دوران بارداری حتی از دوران بلوغ و یائسگی یک خانم هم مهم‌تر است. چون موجودی در بدن او در حال رشد است و اگر حال مادر خوب باشد حال او هم خوب است.

کمر‌درد در دوران بارداری یکی از شایع‌ترین درد‌ها است و ممکن است مادر درد جسمانی زیادی را تحمل کند.

پس اگر حال مادر به دلیل درد بد باشد، طبیعی است که حال جنین هم بد می‌شود. ضمن اینکه دومین علت مراجعه مردم به پزشک بعد از سرماخوردگی، کمر‌درد است.

درمان کمر درد در بارداری

چرا خانم‌های باردار دچار کمر درد می شوند؟

در دوران بارداری رحم بزرگ می‌شود و باید به داخل شکم وارد شود.

این وضعیت زمانی امکان‌پذیر است که دو عضله راست شکمی کمی از هم فاصله بگیرند تارحم به تدریج بتواند بالا بیاید به‌ویژه بعد از 20 هفتگی.

همین فاصله گرفتن عضله‌های راست شکمی و افزایش قوز پشتی، ستون فقرات خانم‌های باردار را تغییر می‌دهد و این عامل به همراه عوامل دیگر دست به دست هم می‌دهند و باعث کمر درد می‌شوند.

بعضی‌از خانم‌ها ممکن است از ناحیه پایین و بعضی از نواحی بالای کمر دچار درد ‌شوند اما شایع‌ترین کمر درد‌ها در ناحیه پایین کمر بروز می‌کند.

اگر خانم‌ها بدن‌شان را با تغییرات دوران بارداری منطبق کنند،‌این درد را کمتر حس می‌کنند.

حال‌شان خوب می‌شود و باعث می‌شود از بارداری‌شان لذت ببرند به‌ویژه در روز‌های باقی‌مانده به زایمان که این کمر‌درد‌ها زیاد می‌‌شوند.

بهبودی با بیان اینکه وزن جنین و محصولات حاملگی شامل زفت، مایع دور جنین، افزایش حجم خون و افزایش وزن مادر باعث این کمر‌درد‌ها می‌شوند می‌گوید:

این عوامل باعث می‌شوند که قوز پشتی و همچنین فاصله عضلات شکمی زیاد می‌شود. برای مقابله با این درد خانم‌ها باید علاوه بر انجام تمرینات ورزشی ویژه دوران بارداری، نکات تغذیه‌ای را هم رعایت کنند.

 خانم‌های باردار چه بخورند تا کمر‌درد نگیرند؟

1- خانم‌ها باید مصرف کلسیم را در این دوران افزایش دهند و روزانه حداقل 3 تا 4 واحد کلسیم مصرف کنند.

2- خانم‌ها باید در مجموع 3 تا 4 لیوان لبنیات در روز مصرف کنند (هر یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یک واحد، هر دو لیوان دوغ یک واحد و هر نیم لیوان کشک یک واحد محسوب می‌شود).
بنابر‌این اگر خانم‌ها این روش تغذیه را رعایت کنند،‌میزان کلسیم دریافتی‌شان در بارداری کافی است و حتی کمر‌درد‌شان بسیار کم می‌شود.

خانم‌هایی که نمی‌توانند شیر، دوغ، ماست و کشک بخورند، باید به پزشک یا مامای خود اطلاع دهند تا در صورت لزوم به آنها قرص مکمل کلسیم بدهد.

 

منبع:ninisite.com