در ماست این مواد تشکیل دهنده برای خورد بی خطر هستند؟

 

بسیاری از برندهای لبنیات برای تهیه انواع ماست از جمله ماست یونانی از شیرین کننده های مصنوعی همچون Sucralose سوکرالوز و مواد نگهدارنده ای همچون Potassium sorbateسوربات پتاسیم بهره می برند.

آیا وجود سوکرالوز و سوربات پتاسیم در ماست برای خوردن مضر است؟

بسیاری از برندهای لبنیات برای تهیه انواع ماست از جمله ماست یونانی از شیرین کننده های مصنوعی همچون Sucralose سوکرالوز و مواد نگهدارنده ای همچون Potassium sorbateسوربات پتاسیم بهره می برند.

 

اما سوال اساسی این است که آیا باید نگران این مواد باشیم؟

بر اساس آمار سازمان جهانی غذا و دارو، سوکرالوز شیرین کننده پر کاربردی است که در آشپزی جایگاهی ثابت پیدا کرده است. این ترکیب شیمیایی 600 برابر از شکر شیرین تر است.همچینین این سازمان سوربات پتاسیم را به عنوان یک ماده نگهدارنده شیمیایی سالم و بی ضرر می شناسد.

ژوان سالگا بلیک سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی و استاد تغذیه دانشگاه بوستون پاسخ منفی به این سوال می دهد. وی بر این باور است سوکرالوز یک شکر جایگزین است و ترکیبات دیگری نیز وجود دارند که توسط سازمان جهانی غذا و دارو تایید شده اند. وی افزود سایر ترکیبات جایگزین که در یک طبقه قرار دارند همچون آسپارتام، ساکارین و عصاره مانکفروت که تولیدکنندگان لبنیات از آن بهره می برد. البته ممکن است شما سوکرالوز را که در کلوچه ها، نوشابه های رژیمی و سایر شیرینی جات عرضه می شود را ترجیح دهید.

بیشتر مطالعاتی که روی موشها انجام شده هیچ رابطه ای بین مصرف سوکرالوز و بروز سرطان را ثابت نکرده است و تحقیقات انجام شده روی انسانها نیز هیچ گونه تاثیر منفی حاصل از مصرف سوکرالوز نشان نداده است.

آلیشیا رامسی متخصص تغذیه و رژیم غذایی و سخنگوی آکادمی تغذیه و رژیم غذایی بیان داشت که فقط در تعداد معدودی افراد ممکن است تاثیر منفی از مصرف سوکرالوز دیده شود. به هر حال سوکرالوز طعم شیرینی به غذاها می دهد که این طعم شیرین بسیار برای افراد دلچسب است.
به عبارت دیگر،سوربات پتاسیم ماده ای نگهدارنده است که از رشد مخمر و خمیر ترش در موادغذایی همچون پنیر، نوشیدنی های الکی، گوشت خشک شده، آب میوه های فرآوری شده و سایر غذاهای پختنی جلوگیری به عمل می آورد.

سوربات پتاسیم برای سلامتی ما مضر نیست اما این موضوع را باید در نظر داشت که سوربات پتاسیم نگهدارنده ای است که در غذاهایی به کار می رود که این غذاها باید کمترین سهم را در رژیم ما داشته باشند.

ادعای استفاده کردن از سوربات پتاسیم در حشره کشها، وحشتی را در میان مردم از محصولات لبنی به وجود آورده اما در این میان مواد دیگری هم موجود هستند که در حشره کشها و آفت کشها استفاده می شنود و در عین حال در غذاها نیز کاربرد دارند که از آن میان می توان به دارچین، میخک صدپر، سیر و نعنای فلفلی اشاره کرد که مردم نباید نگران مصرف این مواد باشند.

مردم حق انتخاب دارند که غذاهایی که این مواد در آنها وجود دارد را مصرف نمایند یا خیر.

منبع ؛ تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغ

http://seemorgh.com/